Головна » Ігровий режим в iOS 18 – як він працює?

Ігровий режим в iOS 18 – як він працює?

Ігровий режим в iOS 18 дозволить грати комфортніше

Крім нових функцій, пов’язаних з налаштуванням інтерфейсу iPhone, iOS 18 має й інші не менш цікаві функції. Хтось одразу поглянув на голосові команди, що дозволяють налаштовувати власні ярлики для запуску окремих функцій, комусь сподобалися нові ефекти в iMessage для створення красивого анімованого тексту, а я помітив спеціальний режим гри. За словами Apple, ця функція дозволить грати в ігри на iPhone з більшим комфортом.

Фактично компанія перенесла на iPhone те, що додала в macOS Sonoma рік тому. Пристрій не тільки підвищить продуктивність, але і зможе робити деякі інші важливі речі. Давайте розберемося, як працює ігровий режим в iOS 18 і які функції він надає.

Ігровий режим на iPhone

Перш за все, давайте розберемося, як працює ігровий режим на iPhone з iOS 18. Перш за все, після запуску гри і включення Game Mode на iPhone, додатку відразу ж надається найвищий пріоритет доступу до процесора смартфона. При цьому фонова активність інших додатків тимчасово знижується, а деякі з них і зовсім закриваються. Це потрібно для того, щоб ресурси не витрачалися на інші програми і гра не гальмувала в найвідповідальніший момент.

Геймпад і навушники мають знижену затримку. Зображення: macrumors.com

Однак на цьому всі дії, які робить система після запуску ігрового режиму на iPhone, не закінчуються. Крім підвищення продуктивності, iOS 18 зменшує затримку звуку для AirPods. Тому, якщо ви звикли грати в навушниках Apple, то помітите, що не буде розсинхронізації в тому, що відбувається на дисплеї смартфона і у вухах. Хоча, скажу чесно, я грав у кілька різних моделей AirPods на старих версіях iOS і ніколи не стикався з цією проблемою.

І навіть на цьому можливості ігрового режиму в iOS 18 не закінчуються. Після його запуску підвищується чуйність підключених геймпадів і контролерів. Система зменшує затримку, а це означає, що будь-яке натискання кнопки, відхилення стіка або інші дії доберуться до смартфона набагато швидше. Це актуально для онлайн-шутерів та інших ігор, де важлива швидкість реакції і навіть пара мілісекунд грає роль. Так що якщо ви звикли грати в такі ігри на iPhone, то точно оціните всі можливості нового ігрового режиму в iOS 18.

Як увімкнути ігровий режим на iPhone

Однак вам, напевно, цікаво, як увімкнути ігровий режим на iPhone з iOS 18. Відповідь тут одна – не можна. Так, на екрані не з’являються кнопки ні в налаштуваннях, ні в момент запуску гри. Вся справа в тому, що Apple максимально спростила цей процес для власників своїх смартфонів. Все, що вам потрібно зробити, це ввімкнути гру на робочому столі або в бібліотеці програм, і у верхній частині екрана з’явиться банер, який сповіщатиме вас, коли на вашому iPhone увімкнено ігровий режим. Тобто все відбувається повністю автоматично.

Як тільки ви закриваєте гру, ігровий режим відключається. Відсутність кнопок означає, що у користувача немає проблем. В принципі, на Android все працює однаково, але на тому ж Xiaomi ви самі вирішуєте, чи варто використовувати режим Game Turbo, і можете відключити його прямо під час гри. Тут такої можливості немає. Добре це чи погано, поки неясно, і тільки під час тривалих ігрових сесій стане зрозуміло, наскільки ефективний новий ігровий режим на iPhone з iOS 18.

Після оновлення iPhone розряджається акумулятор

Я оновився до бета-версії iOS 18 в перший же день після виходу нової операційної системи для iPhone, і вже встиг скласти враження про ігровий режим. Він запускається належним чином, коли ви вмикаєте гру в будь-якому жанрі. Неважливо, чи це шутер, що вимагає максимальної потужності процесора, чи просто головоломка, де така продуктивність не потрібна. Окремо хочеться відзначити той факт, що мій старенький iPhone XR мав помітні труднощі з витягуванням деяких ігор, і були невеликі заїдання і пригальмовування.

Ви можете побачити, що ігровий режим активовано в Центрі керування. Зображення: idownloadblog.com

Після оновлення на iOS 18 їх стало значно менше, і багато ігор, в які раніше просто неможливо було нормально грати, начебто ожили. Відразу скажу, що це стосується не всіх тайтлів, але прогрес помітний неозброєним оком. Однак підвищена продуктивність має і зворотний бік. Айфон на iOS 18 розряджається на очах. Година гри може легко розрядити 100% батареї. Так, ви так не думали. Рівно 100. Заради експерименту я повністю зарядив iPhone XR і залишив його на ніч, а вранці отримав лише 45% заряду батареї. І це в повному спокої.

Зрозуміло, що це бета-версія, особливо перша, але обов’язково майте це на увазі, якщо вирішили встановити iOS 18 зараз і не чекати релізу восени. А поки можу сказати, що ігровий режим на iPhone виявився цікавим, і я сподіваюся, що при підтягуванні автономності все буде працювати ще краще.

Прокрутка до верху