Головна » Відмова від WarCraft 4 та спін-офф у дусі God of War – подробиці франшизи від інсайдера

Відмова від WarCraft 4 та спін-офф у дусі God of War – подробиці франшизи від інсайдера

Відмова від WarCraft 4 та спін-офф у дусі God of War – подробиці франшизи від інсайдера (Фото: google)

Відмова від WarCraft 4 та спін-офф у дусі God of War – подробиці франшизи від інсайдера (Фото: google)

Останніми роками Blizzard потрапила в шторм, який пов’язаний із перестановками всередині студії та пильним контролем з боку Activision.

Читайте також: Ранній доступ до Call of Duty: Black Ops 6 не буде відкрито для попереднього замовлення

Відомий інсайдер і журналіст Джейсон Шраєр готує нову книгу, присвячену Blizzard. Перед дебютом книги він продовжує ділитися різними подробицями про WarCraft.

По-перше, всередині компанії вже немає інтересу до стратегічних ігор у реальному часі. Керівник розробки StarCraft 2 Тім Мортен вже кілька років намагається зробити WarCraft 4, а також запропонував стратегію для Call of Duty. Керівництво постійно відмовлялося.

Чому WarCraft 4 не вийшла

Warcraft III: Перекований король Артур

Справа в тому, що StarCraft 2 і її доповнення не виправдали високих очікувань босів студії. Продажі хоч і були хорошими, але поступалися Overwatch і Hearthstone. Більш того, спостерігалася тенденція падіння продажів з кожною наступною частиною всіх серій Blizzard.

Мортен і його команда сподівалися, що ремейк WarCraft 3 допоможе відродити інтерес до жанру. Однак гра виявилася провальною на всіх фронтах, через що розробники покинули Blizzard у 2020 році та заснували Frost Giant (студія, що відповідає за Stormgate).

Крім того, всередині компанії Blizzard намагається робити ігри в дусі God of War і Minecraft в рамках всесвіту WarCraft, про що повідомляє занепала ковбаса Джейсона Шраєра

Обидва проекти вже не знаходяться в розробці. Зокрема, гра в стилі God of War була скасована у 2020 році.

Судячи з усього, найближчим часом студія підтримає World of Warcraft новим контентом.

Прокрутка до верху