Головна » Правила безпеки онлайн-гемблінгу: Що потрібно знати

Правила безпеки онлайн-гемблінгу: Що потрібно знати

Правила безпеки онлайн-гемблінгу: Що потрібно знати (Фото: google)

Правила безпеки онлайн-гемблінгу: Що потрібно знати (Фото: google)

Світ онлайн-ігор пропонує геймерам масу можливостей для спілкування та розваг, але він також несе певні ризики безпеки. Знання ключових правил безпеки допоможе насолоджуватися грою, не боячись шахраїв або витоку інформації.

Читайте також: Xiaomi 15: Офіційна дата презентації та новий процесор Snapdragon 8 Elite

Нижче в статті розглянемо 10 головних правил, яких необхідно дотримуватися для безпечного онлайн-геймінгу, з посиланням на  National Cybersecurity Alliance, яка спеціалізується в галузі кібербезпеки.

Надійні паролі – ключ до успіху

Переможці використовують довгі, складні та унікальні паролі. Найнадійніші паролі складаються принаймні з 12 символів і містять літери, цифри та символи.

В ідеалі ваш пароль не повинен розпізнаватися як слово або фраза. Ви також повинні мати унікальний пароль для кожного облікового запису в Інтернеті.

Досліджуйте свої ігри

Мобільні ігри складають майже половину світового ігрового ринку! Те, що гра доступна в надійному магазині додатків, не гарантує, що це безпечна програма для завантаження.

Перш ніж завантажувати будь-яку нову ігрову програму на свій пристрій, переконайтеся, що вона офіційна. Почитайте відгуки та пошукайте його в пошуковій системі перед завантаженням.

Увімкніть багатофакторну автентифікацію

Багатофакторна автентифікація (MFA), яку іноді називають двофакторною автентифікацією, забезпечує абсолютно новий рівень безпеки ваших облікових записів, а деякі ігри та ігрові системи тепер підтримують багатофакторну автентифікацію.

Багатофакторна автентифікація включає біометричні дані (сканування обличчя або доступ за відбитками пальців), ключі безпеки або програми, які надсилають вам унікальні одноразові коди, коли ви хочете увійти до свого облікового запису. Рекомендується використовувати багатофакторну автентифікацію щоразу, коли вона пропонується.

Як робити оновлення автоматичними

Рекомендується підтримувати своє ігрове обладнання та програмне забезпечення в найновішому стані. Вам не потрібно щоранку перевіряти вкладку «Налаштування» – зазвичай ви можете налаштувати автоматичні оновлення для завантаження та встановлення, щойно вони стануть доступними на вашому пристрої, у програмному забезпеченні або від творця програми.

Зверніть увагу, що для повної інсталяції оновлень може знадобитися перезавантажити пристрій. Краще зробити це відразу, але часто можна запланувати це на час, коли ви не граєте, наприклад, посеред ночі.

Не попадіться на шахраїв

Кіберзлочинці часто обманом змушують геймерів натискати погані посилання або завантажувати шкідливі файли, пропонуючи чіти або хаки – це відомо як фішинг. Будьте обережні, переходячи за посиланнями або завантажуючи все, що надійшло від незнайомця або чого ви не очікували.

Якщо пропозиція здається занадто привабливою, щоб бути правдою, це, швидше за все, так і є. Перевірте посилання, перш ніж натиснути на нього, навівши курсор, щоб побачити справжню мету посилання.

Кредитна картка

Якщо ігрова система вимагає прив’язки певного способу оплати до вашого облікового запису, виберіть кредитну картку замість дебетової. Кредитні картки мають більший захист споживачів, ніж дебетові, і у вас більше шансів отримати свої гроші назад у разі шахрайства.

Діліться з обережністю

Чим більше інформації ви надаєте, тим легше злочинцю використати її для крадіжки вашої особистості, доступу до ваших даних або вчинення інших злочинів, таких як переслідування.

Подумайте про те, скільки особистої інформації ви надаєте у своїх профілях ігрових облікових записів. Намагайтеся не ділитися великою кількістю інформації в Інтернеті. Якщо незнайома людина просить про це, нічого не кажіть.

Гра під прикриттям

Не використовуйте своє ім’я або прізвище в іменах користувачів. Використовуйте аватар замість справжньої фотографії. Якщо незнайомець просить вас поділитися фотографією або увімкнути веб-камеру, відмовтеся. Їм не потрібно бачити вас, щоб грати разом.

Не соромно грати з сильним гравцем

Якщо інший гравець змушує вас почуватися некомфортно, заблокуйте його! Розкажіть про це дорослому, якому довіряєте. Пам’ятайте, що ви завжди можете вигнати гравця з гри, якщо він поводиться агресивно або іншим чином змушує вас почуватися некомфортно.

Образливі коментарі в Інтернеті можуть вплинути на ваше психічне здоров’я – якщо ви ризикуєте завдати собі шкоди, вам слід негайно звернутися за допомогою до людини, якій ви довіряєте.

Перевірте налаштування

Як тільки ви придбаєте нову ігрову консоль або спробуєте нову гру, відкрийте її налаштування конфіденційності та безпеки. Відрегулюйте їх відповідно до свого рівня комфорту.

Пам’ятайте, що багато виробників стандартних ігор використовують найменш безпечні налаштування, і не варто вважати, що ці налаштування встановлені на те, що вам потрібно. Наприклад, за умовчанням гра може ділитися даними про вашу поведінку та місцезнаходження з виробником.

Прокрутка до верху