Головна » Серіал «Джентльмени»: Рецензія

Серіал «Джентльмени»: Рецензія

Серіал «Джентльмени»: Рецензія (Фото: google)

З початку березня на платформі Netflix з’явився серіал «Джентльмени» відомого англійського режисера та сценариста Гая Річі. Цей серіал є спін-офом до його однойменного повнометражного фільму, у якому головну роль виконав Меттью МакКонахі, і який можна вважати одним з найкращих творінь Річі. У нашому огляді ми розглянемо, чи є цей серіал вдалим додатком до оригінального проекту, і що він пропонує, відзначаючи його відмінності від хітового попередника.

Серіал «Джентльмени»: Опис, сюжет, трейлер

Жанр кримінальна драма, комедія
Режисер Гай Річі
У головних ролях Тео Джеймс, Кая Скоделаріо, Джанкарло Еспозіто, Деніел Інгс, Джоелі Річардсон, Пітер Серафінович, Вінні Джонс, Рей Вінстон
Прем’єра Netflix
Рік випуску 2024
Сайт
IMDb

Солдат Едді Холстед повертається додому в рідну Англію, де батько на смертному одрі дає синові останні вказівки. Після смерті старого, який був багатим герцогом і володів старовинним маєтком, з’ясовується, що Едді успадковує титул батька і все його майно. Старший син покійного, Фредді, не в захваті від цього, так як він повний ідіот, який винен велику суму грошей деяким не дуже доброзичливим ліверпульцям в спортивних костюмах.

У пошуках грошей Едді заручається підтримкою молодого гангстера на ім’я Сьюзі Гласс, яка керує місцевим бізнесом з виробництва марихуани. Одна з підземних оранжерей розташована на території маєтку Холстед, що стає справжньою несподіванкою для братів. На початкових етапах співпраці Едді і Сьюзі знаходяться по один бік барикад, але з часом новоспечений герцог робить все більш відчайдушні кроки, щоб позбутися від плантації, розташованої в його дворі.

Офіційний трейлер

Рецензія на серіал:

Повернення до коріння

Підкоривши Голлівуд і звернувшись до різних жанрів трохи більше 4 років тому, Гай Річі повернувся до того, що вміє найкраще — британської кримінальної комедії-драми з колоритними персонажами та захоплюючими чоловічими розборками. Це повернення до свого коріння було воістину тріумфальним — фільм був добре прийнятий як глядачами, так і критиками, а його персонажі та місцева дотепність стали справжньою родзинкою сюжету.

Гай Річі: Від «Джентльменів» до серіального спін-оффу

«Джентльмени» встигли вийти на великі екрани якраз перед ковідною ерою, початок якої, ймовірно, переконав Річі зробити проект для стрімінгу. Про намір створити серіальний спін-офф «Джентльменів» стало відомо ще в жовтні 2020 року, в розпал пандемії коронавірусу. За наступні три роки багатозадачний режисер встиг зняти ще три повнометражні фільми, у двох з яких фігурували мужня лисина перевізника-механіка-бджоляра і бог знає кого ще, Джейсона Стетхема, а тепер він випускає нові «Джентльмени» на Netflix.

Серіал vs. оригінальний фільм: Порівняння та оцінка

У контексті порівняння з оригінальним фільмом телеверсія програє за всіма параметрами, починаючи від хитромудрості сюжету і закінчуючи харизмою персонажів.

Розкриття потенціалу: Переваги та мінуси «Джентльменів» у форматі серіалу

З точки зору змісту, однак, «Джентльмени» все ще є типовим Гаєм Річі, хоч і дещо побіжним, навіть якщо він розмазаний щедрим хронометражем серіалу та розбавлений іншими режисерами.

Нові розповіді, старі теми: Що чекає глядача

Ситуація дещо погіршується, починаючи з четвертого епізоду, коли стає зрозуміло, що горизонтальний серіал перетворився на горизонтально-вертикальний і кожен епізод – це нова пригода.

Нові герої: Жіноча лінія та інші сюрпризи

Напевно, найбільшим сюрпризом у «Джентльменах» є повноцінна головна жіноча героїня, адже жінкам традиційно відводять незначні ролі в суворих чоловічих світах англійського кінорежисера.

Елементи, що перейшли з фільму в серіал

Не варто забувати, що події відбуваються у всесвіті Гая Річі, де завжди є місце для, скажімо так, якоїсь ексцентричності.

«Джентльмени»

Заключні враження: Чого очікувати від серіалу «Джентльменів»

Тож якщо ви готові до чергової кримінальної історії Гая Річі, де трапляються такі абсурдні речі, або якщо ви просто фанат колишньої Мадонни, новий серіал точно не можна пропустити. У той же час ви не знайдете такого ж освіжаючого ефекту, який колись мав оригінальний фільм при денному світлі. Але чи справді хтось цього очікував?

Прокрутка до верху