Головна » Шеннен Доерті: Померла відома акторка “Беверлі-Гіллз 90210” і “Всі жінки – відьми”

Шеннен Доерті: Померла відома акторка “Беверлі-Гіллз 90210” і “Всі жінки – відьми”

Шеннен Доерті (Фото: google)
Шеннен Доерті (Фото: google)

З глибоким сумом світ дізнався про смерть акторки Шеннен Доерті, яка пішла з життя у віці 53 років. Вона залишила глибокий слід у серцях шанувальників завдяки своїм незабутнім ролям у серіалах “Беверлі-Гіллз 90210” та “Всі жінки – відьми”.

Читайте також: Джуді Денч натякнула на завершення акторської кар’єри через проблеми із зором

Тривала боротьба з раком

У 2015 році Шеннен Доерті діагностували рак грудей. Вона мужньо боролася з важкою хворобою протягом багатьох років. Представник актриси Леслі Слоан підтвердила новину про її смерть 13 липня, сказавши: “З важким серцем я підтверджую смерть актриси Шеннен Доерті. 13 липня вона програла битву з раком після багатьох років боротьби”. Про це повідомило видання Variety.

Хто така Шеннен Доерті

Шеннен Доерті народилася в Мемфісі, але ще в дитинстві переїхала з сім’єю до Лос-Анджелеса, де почала свою акторську кар’єру у віці 10 років. Її перша значуща роль була у серіалі “Батько Мерфі”. Вона привернула увагу Майкла Лендон, який запросив її на роль Дженні Вайлдер у серіалі “Маленький будиночок у прерії”.

Кар’єра в кіно і на телебаченні

Популярність до Шеннен прийшла у 1990 році, коли вона зіграла Бренду Волш у культовому серіалі “Беверлі-Гіллз 90210”. Вона знялася у 111 серіях, але залишила проєкт наприкінці четвертого сезону через напружені відносини з іншими акторами.

Після виходу з “Беверлі-Гіллз 90210” Шеннен знайшла новий успіх у серіалі “Всі жінки – відьми”, де вона виконала роль старшої з трьох сестер, Прю Голлівелл. Її партнерами по знімальному майданчику були Алісса Мілано та Холлі Марі Комбс.

Робота в кіно

Крім успішної кар’єри на телебаченні, Шеннен також знялася у декількох художніх фільмах. Її ролі у фільмах “Гезерс” та “Дівчатка просто хочуть повеселитися” залишилися в пам’яті багатьох глядачів. Серед інших її робіт варто відзначити фільми “Північний берег” та “Рівердейл”.

Боротьба з хворобою

У лютому 2015 року у Шеннен було діагностовано рак грудей. У 2017 році вона оголосила про ремісію, але вже у 2019 році хвороба повернулася. Весь цей час вона відкрито ділилася своїм досвідом боротьби з хворобою, підтримуючи інших людей, які також зіштовхнулися з раком.

Шеннен Доерті залишила помітний слід у світі кіно та телебачення, її спадщина житиме у серцях шанувальників і надалі.

Прокрутка до верху