Головна » Ubisoft довелося вибачатися за Assassin’s Creed, Shadows і Yasuke

Ubisoft довелося вибачатися за Assassin’s Creed, Shadows і Yasuke

Ubisoft довелося вибачатися за Assassin's Creed, Shadows і Yasuke (Фото: google)
Ubisoft довелося вибачатися за Assassin’s Creed, Shadows і Yasuke (Фото: google)

Ubisoft випустила заяву щодо гри Assassin’s Creed Shadows, в якій розробники торкнулися питання фальсифікації історії.

Читайте також: Ремейки Assassin’s Creed підтверджені: в очікуванні оновленого чорного прапора

Французький видавець зазначив, що давно мріяв створити великий проект в умовах феодальної Японії. Після анонсу Shadows вони отримали як позитивні, так і критичні відгуки. Останнє в основному стосувалося «чорного самурая» Ясуке, якого нещодавно визнали вигаданою історичною особистістю.

За словами компанії, під час створення нового Assassin’s Creed вони прагнули «захоплююче та шанобливе представлення» феодальної Японії. Однак суворе дотримання історичних фактів не було головною метою. Натомість розробники надихаються реальними подіями, щоб заохотити геймерів досліджувати історію самостійно, оскільки вони створили розважальний продукт.

Також Ubisoft вибачилася за помилки в промо-матеріалах Assassin’s Creed Shadows, які викликали невдоволення аудиторії (ЗМІ пишуть, що геймери з Японії були незадоволені, але насправді невдоволення було серед західних гравців). Розробники обіцяють і надалі допрацьовувати гру та виправляти всі неточності.

Хочемо уточнити, що ми консультувалися з багатьма експертами, але остаточні рішення приймали наші творчі команди в інтересах геймплею та розваг.

Представники Ubisoft вкотре наголосили, що всі події у франшизі Assassin’s Creed вигадані, хоч і засновані на історичних подіях та персонажах. З самого початку франшизи в неї були введені елементи фентезі для створення «імерсивного досвіду».

Представлення Ясуке в нашій грі є чудовим прикладом. Його унікальне та загадкове життя зробило його ідеальним кандидатом для нової історії Assassin’s Creed, дія якої відбувається у феодальній Японії. Хоча в Assassin’s Creed Shadows Ясуке згадується як самурай, ми розуміємо, що це викликає суперечки та дискусії.

Про що нова гра?

Assassin’s Creed Shadows переносить гравців у Сенгоку, Японія. Гра розповідає історію двох персонажів: Ясуке, африканця, який став самураєм на службі у Оди Нобунаги, і Наое, шинобі та дочки майстра ніндзя Фудзібаясі Нагато. Гравці можуть перемикатися між цими персонажами, кожен з яких пропонує унікальний стиль гри. Сюжет розгортається на тлі соціальних потрясінь та зусиль щодо об’єднання країни, включаючи зустріч із реальними історичними особистостями та занурення у справжню атмосферу.

Гра надає відкритий світ, розділений на регіони Аріма, Іга та Омі, з динамічними погодними умовами та зміною пір року, що впливає на ігровий процес. Геймерам доведеться виконувати різні завдання, зокрема створювати шпигунську мережу. Система стелсу була значно вдосконалена, дозволяючи використовувати тіні, знищувати джерела світла, пересуватися за допомогою елементів паркуру.

Реліз Assassin’s Creed Shadows відбудеться 15 листопада 2024 року на ПК, Xbox Series X|S та PlayStation 5.

Прокрутка до верху