Головна » Нікола Кохлан: Що потрібно знати про зірку серіалу “Бріджертони”?

Нікола Кохлан: Що потрібно знати про зірку серіалу “Бріджертони”?

Нікола Кохлан (Кадр з фільму)
Нікола Кохлан (Кадр з фільму)

37-річна ірландська акторка Нікола Кохлан стала однією з головних зірок нового сезону серіалу “Бріджертони”, друга частина якого вийшла на Netflix 14 червня. Вона блискуче втілила образ розумної та іронічної Пенелопи Фезерінгтон і започаткувала важливу дискусію про стереотипи навколо жіночого тіла у медіа та соцмережах.

“Бріджертони”

Пенелопа Фезерінгтон у нових серіях “Бріджертонів” стала справжньою зіркою сезону. Дівчина, яка два сезони поспіль не могла знайти чоловіка, несподівано розквітає і зачаровує чоловіків своїм гострим розумом, гумором та розкішною зовнішністю. Вона отримує одразу кілька пропозицій руки та серця, але її серце належить Коліну Бріджертону (Люк Ньютон), який теж нарешті зрозумів, який діамант завжди був поруч з ним.

Незважаючи на любовні колізії, саме Пенелопа утримує увагу глядачів у третьому сезоні. Вона уособлює образ сучасної, сміливої та розумної жінки, яка не боїться йти за своїми бажаннями та бути відвертою і сексуальною. Тому нам варто більше дізнатися про саму Ніколу Кохлан — 37-річну ірландську акторку, яка зіграла Пенелопу, її шлях до слави та життєву позицію.

Читайте також: Найцікавіші новинки Netflix у червні

Ранні роки та шлях до слави

Нікола Кохлан з’явилася на екранах у 2020 році з першим сезоном “Бріджертонів”. Її Пенелопа Фезерінгтон одразу запам’яталася глядачам: розумна, з гострим розумом, захоплюється читанням і є авторкою скандальної газети леді Віслдаун.

Нікола народилася в ірландському місті Голвей. У п’ять років вона зрозуміла, що хоче стати акторкою, спостерігаючи за старшою сестрою на сцені шкільної вистави. Вона закінчила Національний університет Ірландії зі ступенем з англійської мови, а потім навчалася в Оксфордській школі драми.

Шлях до професії був непростим. Вона переїхала до Лондона, де одночасно намагалася потрапити на прослуховування, виплачувати кредити та заробляти на життя акторством. Згодом вона впала в депресію та повернулася до Ірландії.

“Дівчата Деррі”

Першим серйозним проєктом Кохлан став ситком “Дівчата з Деррі”, який транслювався на Channel 4 з 2018 до 2022 року, а потім на Netflix. У цьому серіалі Нікола грала підлітку Клер Девлін, стурбовану навчанням і охоплену тривогою. Цей проєкт дав їй можливість проявити комедійний талант, який яскраво розкрився у “Бріджертонах”.

Акторська кар’єра та активізм

Одразу після “Дівчат з Деррі” Нікола отримала одну з головних ролей у “Бріджертонах” — проєкті відомої продюсерки Шонди Раймс. У цьому серіалі вона грає Пенелопу Фезерінгтон, молодшу дочку сім’ї нуворишів і таємничу авторку світської газети.

Нікола Кохлан також є активісткою. У 2015 році вона агітувала за кампанію “За” під час ірландського референдуму про рівні шлюби. У 2018 році вона написала статтю в Guardian, засуджуючи сексистське трактування у театральних рецензіях. Наступного року вона виступила проти криміналізації абортів у Північній Ірландії.

Відповідь бодишеймінгу

Новий сезон “Бріджертонів” став для Ніколи майданчиком для ще однієї важливої розмови. У третьому сезоні багато відвертих сцен за участі Пенелопи. В інтерв’ю Stylist Нікола сказала, що це її відповідь бодишеймінгу, з яким вона стикалася все життя. “Це була моя ідея — додати в сюжет більше оголених сцен. У цей момент я відчувала себе дуже вродливою”, — зазначила вона.

Інші проекти

Минулого року Нікола зіграла у фільмі “Барбі”, де її героїня була незалежною та впевненою у собі. У 2023 році вона зіграла королеву Вікторію у серіалі “Доджер” на BBC One та головну роль у чорній комедії “Настрій”. Також вона з’явиться в різдвяному серіалі “Доктор Хто” у 2024 році та британському трилері “Любов і війна”.

Публічні активності

Акторка активно бере участь у промо активностях навколо третього сезону “Бріджертонів”. Для виходів на червоні доріжки вона обирає яскраві та чуттєві образи, демонструючи класичний голівудський шик.

Медіа захоплюються не тільки її стилем та комедійним талантом, але й почуттям гумору. Одного разу на запитання журналіста про сміливість у відвертих сценах вона дотепно відповіла: “Я пишаюся тим, що є членкинею спільноти ідеальних грудей”.

Очікуємо нових робіт

Нікола Кохлан продовжує ламати стереотипи і показувати, що не боїться бути собою, попри всі уявлення суспільства про те, як має виглядати та поводитися молода жінка.

Прокрутка до верху