Головна » Глядачі оцінили фільм “Мегалополіс” низько, а касові збори не радують

Глядачі оцінили фільм “Мегалополіс” низько, а касові збори не радують

Глядачі оцінили фільм "Мегалополіс" низько, а касові збори не радують (Фото: google)

Глядачі оцінили фільм “Мегалополіс” низько, а касові збори не радують (Фото: google)

Новий фільм Френсіса Форда Копполи «Мегаполіс», який вже кілька років перебуває у розробці, вийшов у прокат, навіть не виправдавши песимістичних прогнозів.

Читайте також: Вийшов найкращий фільм Френсіса Форда Копполи: Трейлер фільму “Мегаполіс”

Глядачі оцінили фільм “Мегалополіс”

Аналітики прогнозували картину близько $8 млн на старті в США, але виходить взяти лише близько 5 мільйонів, оскільки в перший день вона зібрала 1,8 мільйона «вдома». Для бюджету в понад 130 мільйонів це велика катастрофа. Правда, майже всі гроші були вкладені самим режисером.

У прокаті це точно не окупиться, на що вказують негативні відгуки глядачів. В опитуванні CinemaScore глядачі оцінили проєкт лише на D+ (два з плюсом). Такий низький рейтинг був у фільмів “Поле битви Земля”, “Через горизонт” і “Вавилон ЕД”. Нещодавно по достоїнству оцінили і «Прикордоння», який провалився в прокаті з аналогічним бюджетом. Його також виробляла компанія Lionsgate.

На IMDb у Мегалополіса лише 5,4/10. Цікаво, що близько 22% припало на 10/10, тобто або стільки людей фільм дійсно сподобався, або це просто накручені рейтинги.

Рейтинг Мегалополіс

Історія мегаполісу

Режисер фільмів «Хрещений батько» і «Апокаліпсис сьогодні» почав роботу над сценарієм до фільму ще в 80-х. Довгий час фільм перебував у виробничому пеклі, але Форда Копполу ніхто не турбував, так як він практично повністю покривав виробництво і навіть рекламу.

Критики скромно похвалили картину, назвавши її «не для всіх». Судячи з усього, пересічному глядачеві це зовсім не цікаво, а інформація про поведінку режисера на знімальному майданчику могла б негативно позначитися на інтересі глядачів.

Фільм вийшов у прокат 27 жовтня 2024 року.

Прокрутка до верху