Головна » Фільми з Меріл Стріп, які варто переглянути кожному

Фільми з Меріл Стріп, які варто переглянути кожному

Фільми з Меріл Стріп (Фото: google)
Фільми з Меріл Стріп (Фото: google)

Нещодавно, а саме 22 червня, легендарній акторці сучасного кінематографу Меріл Стріп виповнюється 75 років. Кар’єра Меріл розпочалася у віці 22 років, і за понад півстоліття її послужний список перетворився на цілу збірку культових стрічок. На честь дня народження акторки, редакція Кіно Клубу згадує п’ять найкращих фільмів з її участю, які варто подивитися кожному.

Читайте також: Акторський шлях Енн Гетевей: Від “Щоденників принцеси” до “Диявола носить Prada”

Фільми з Меріл Стріп: Добірка найкращих

1. “Крамер проти Крамера” (1979)

Крамер проти Крамера порушує тему розлучення так, як не робив це жоден фільм раніше. Героїня Меріл Стріп залишає свою сім’ю й дитину, щоб “знайти себе”. Попри те, що її персонажа можна легко зненавидіти за такі вчинки, правдоподібна гра Стріп принесла їй першого “Оскара”. Фільм майстерно показує складність людських відносин і боротьбу за опіку над дитиною.

2. “Вибір Софі” (1982)

Вибір Софі розповідає історію жінки, яка пережила Голокост і змушена вибирати між двома чоловіками. Її персонаж також стикається з жахливим моральним вибором, який переслідує її все життя. За роль у цьому фільмі Стріп отримала другого “Оскара” за найкращу жіночу роль, підтвердивши свій статус однієї з найталановитіших акторок сучасності.

3. “Сілквуд” (1983)

У драмі Сілквуд Меріл Стріп грає Карен Сілквуд, працівницю переробного заводу в Оклахомі, яка виявляє небезпечні рівні радіації, що загрожують її колегам. На шляху до журналіста, якому вона має намір розповісти всю правду, Карен гине в загадковій автокатастрофі. Фільм заснований на реальній історії, і Карен Сілквуд справді загинула в автокатастрофі, намагаючись розкрити небезпеки ядерного забруднення.

4. “Справжні цінності” (1998)

Справжні цінності – ідеальний фільм для перегляду з мамою. Меріл Стріп грає Кейт, жінку, що помирає від раку. Її донька Елен, яку грає Рене Зеллвегер, повертається додому, щоб доглядати за нею в останні дні. Стрічка зображує глибокий і зворушливий процес зближення матері й дочки, ставши однією з найчуттєвіших і емоційно насичених робіт Стріп.

5. “Флоренс Фостер Дженкінс” (2016)

У трагікомедії Флоренс Фостер Дженкінс Меріл Стріп виконує роль нью-йоркської світської дами, яка, маючи жахливий голос, мріє стати всесвітньо відомою оперною співачкою. Її відданий чоловік Сент-Клер, роль якого виконує Г’ю Грант, робить усе можливе, щоб вона не дізналася про свою справжню музичну нездарність. Фільм досягає кульмінації, коли Флоренс вирішує виступити в Карнегі-голі, одному з найпрестижніших концертних залів світу. Режисером цієї стрічки є Стівен Фрірз, який вдало поєднав комедію і драму.

Меріл Стріп – жива легенда кіноіндустрії, і її ролі залишають незабутній слід у серцях глядачів. Перегляд цих фільмів дає можливість насолодитися її неперевершеною акторською майстерністю та глибоким розумінням людських емоцій.

Прокрутка до верху