Головна » Відгуки про фільм “Тихе місце: День перший”: Не “Чужий”

Відгуки про фільм “Тихе місце: День перший”: Не “Чужий”

Відгуки про фільм "Тихе місце: День перший" (Фото: google)
Відгуки про фільм “Тихе місце: День перший” (Фото: google)

У соцмережах з’явилися перші відгуки про фільм Тихе місце: День перший – і вони описують фільм як “емоційне” і “нестерпно красиве” доповнення до знаменитої франшизи.

Ранні «рецензії» в соціальних мережах особливо хвалять головних героїв Джозефа Квінна та Люпіту Ніонго, а також їхнього партнера (кота) та «вибухову» кінцівку. Деяким глядачам подобається, як фільм прославляє культуру Нью-Йорка.

Читайте також: Рецензія на фільм “Уявні друзі” з Раяном Рейнольдсом

Дія приквела відбувається більш ніж за рік до подій оригіналу, режисером якого виступив Джон Красінскі та вийшов у квітні 2018 року. «День перший» обіцяє глядачам «показати, чому наш світ замовк», оскільки він досліджує, як чутливі до звуку інопланетяни опинилися на Землі. Режисером виступив Майкл Сарноскі (“Свиня”).

Що кажуть про фільм “Тихе місце: День перший”:

– Брендон Девіс з ComicBook

“Тихе місце: День перший” чудовий. Тут не так багато кривавої бійні, пов’язаної з апокаліпсисом, як я сподівався, але людська історія, розказана тут, одночасно жахлива і прекрасна. Люпіта Ніонго та Джозеф Квінн чудові. Також є хороші нові елементи загальної історії. Плюс до всього, кіт – зірка.

– Перрі Немірофф з Collider

Мені сподобалися перші два фільми, їх захмарна напруга і більш приземлена обстановка, але мені також подобаються епічні фільми-катастрофи у великому місті. Перший день показує це, максимально використовуючи основну концепцію франшизи та зберігаючи оригінальний підхід до зосередження на персонажах.

– Різанина Блерді Ксеро Гравітація

Навіть посеред хаосу «Тихе місце: День перший» є точним відображенням Нью-Йорка завдяки ідеальному використанню архітектури та культури Нью-Йорка. Ця емоційна і неймовірно людяна історія відрізняється від своїх попередниць тим, що це ода тріумфам, стійкості і грації чорношкірих жінок мегаполісу.

– Візьмемо журно Джейка Гамільтона

Мені дуже сподобався “Тихе місце: День перший”. Якщо тематика перших частин більше схожа на «Чужого» – невелику, з тихими лякаючими моментами, то «День перший» ближче до «Чужих». Велика, галаслива і страшна бійня з монстрами. Ніонго надає своїй ролі несамовитого значення, і останній постріл залишить вас РОЗБИТИМ.

Аналітики дають картині $40-45 млн на старті в США. Хоча “Думками навиворіт 2” залишиться на першому місці на третьому тижні прокату, хорор має показати хороші результати. Перший стартував з результатом $50 млн на вихідних, а другий зібрав $47 млн на тлі ковідних обмежень.

Прем’єра приквела до фільму “Тихе місце” вийде 27 червня 2024 року. Тоді ж з’являться повноцінні огляди.

Прокрутка до верху