Головна » Рецензія на фільм “Каскадер” з Раяном Ґослінгом

Рецензія на фільм “Каскадер” з Раяном Ґослінгом

Рецензія на фільм "Каскадер" (Кадр з фільму)
Рецензія на фільм “Каскадер” (Кадр з фільму)

Девід Літч, відомий своїми захоплюючими екшнами у фільмах «Джон Уік» та «Швидкісний поїзд», випустив новий блокбастер під назвою «Каскадер» (The Fall Guy). Цей фільм, заснований на однойменному серіалі 1980-х років, розповідає про людей, без яких сучасні бойовики, за винятком, можливо, Тома Круза, який виконує всі трюки самостійно, не існували б. У фільмі згадується сам Круз, оскільки протягом 14 років розробки на головну роль розглядали його, а також Кіану Рівза, Ніколаса Кейджа, Джейсона Стейтема та Двейна Джонсона.

У кінцевому підсумку роль отримав Раян Ґослінґ, який виконує роль крутого каскадера, головного дублера персонажа Аарона Тейлор-Джонсона. Аарон, якому передбачають роль нового агента Бонда, вже співпрацював з Літчем у фільмі «Швидкісний поїзд», і знову отримав роль ексцентричного персонажа другого плану.

Любов та екшн: Розгорнута лінія сюжету між головними героями

Повернувшись до головного сюжету, герой Ґослінґа не лише виконує небезпечні трюки, але й вирушає на пошуки зірки, коли вона зникає з майданчика. Виявляється, що актор потрапив у складне положення, і пошуки перетворюються на захопливий детектив з переслідуваннями та бійками.

Проте «Каскадер» – це не тільки екшн, але й справжня історія кохання. Головні герої Ґослінґа та Блант закохані одне в одного, і їхні стосунки стають центральною темою стрічки. Проте травма каскадера стає перешкодою для їхнього щастя. Героїня Блант почуває себе залишеною, тоді як Ґослінґ намагається врятувати їхні стосунки, паралельно розшукуючи головну зірку фільму та зіштовхуючись з різними перешкодами. Ця частина стрічки написана так, щоб відтворити внутрішню боротьбу Ґослінґа між власними почуттями та його обов’язками.

Трейлер

Сценарний шедевр: Баланс між романтикою, екшном та комедією

Сценарист «Каскадера» Дрю Пірс, автор також «Місії неможливої: Нації ізгоїв», створив образ каскадера як комбінацію трьох персонажів Ґослінґа: холоднокровного мачо з «Драйву», романтичного хлопця з «Щоденника пам’яті» та безглуздого детектива з «Крутих чуваків». Це робить фільм романтичним, екшн-повним з бюджетом у 125 мільйонів доларів та детективом з додатком комедії. Такий підхід дозволяє кожному глядачеві знайти щось для себе, вписуючи стрічку у формат розважального блокбастера, схожого на фільми про супергероїв.

За кадром: Магія реальних трюків

Фільм є також своєрідною подякою каскадерам. Постановка трюків виконана на вищому рівні з мінімальним використанням комп’ютерної графіки у кадрі. «Каскадер» встановив новий світовий рекорд Гіннеса за найбільшу кількість перекидань автомобіля – вісім з половиною обертів виконав каскадер Логан Голладей. Це визнання для каскадерів, які часто залишаються поза увагою, незважаючи на їхні неймовірні досягнення.

Підсумок

У кінцевому підсумку, «Каскадер» – це фільм, який надає глядачам те, чого вони очікують: захоплюючий екшн, гумор, захопливі трюки та емоційну сюжетну лінію. Це блокбастер, який пропонує якісне кіно з великою дозою любові до жанру та тих, хто стоїть за кадром.

Прокрутка до верху